Adviesbureau de Haan/Actueel en kennis/Nieuws/Uitbreiding omgevingsvergunning Openluchttheater de Goffert

Uibreiding omgevingsvergunning Openluchttheater de Goffert

In Openluchttheater (OLT) de Goffert in Nijmegen worden veel verschillende soorten muzikale evenementen georganiseerd. Dit brengt natuurlijk geluid met zich mee, dat hinder kan opleveren voor bijvoorbeeld omwonenden. Exploitant van het terrein Doornroosje vroeg Adviesbureau de Haan B.V. om advies.

Geluidsniveau per concert

Doornroosje wil graag de huidige omgevingsvergunning uitbreiden. Ze moet daarvoor voldoen aan bepaalde onderdelen uit de Festiviteitenregeling van de gemeente Nijmegen. Zo staat in deze regeling het aantal concerten met een bepaald geluidsniveau, dat gegeven mag worden in het Openluchttheater. Om een planning te maken voor de concerten, moeten deze naar geluidsniveau ingedeeld worden. Dit kan lastig zijn omdat het van meerdere factoren afhankelijk is, zoals plaatsing van de speakers of de hoeveelheid versterkers.

Aankomende zomer staan er weer veel mooie bands en acts op het programma. Deze tijd gebruiken wij dan ook om onze meetdata te verzamelen. Wij onderzoeken het geluidsniveau als gevolg van de evenementen. Ook meten wij het effect van de plaatsing van het podium en de speakers. In het najaar leveren wij hiervan dan een rapport op. Dit rapport kan Doornroosje gebruiken om de omgevingsvergunning voor het Openluchttheater te actualiseren. Zo kan Doornroosje de concertplanning laten aansluiten bij de behoeften van de concertgangers, maar ook geluidsoverlast voor de omgeving voorkomen.

Contact

Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.