Geluid van horeca

Akoestisch onderzoek

Een horecaondernemer die de zaken goed voor elkaar wil hebben, houdt rekening met mogelijke geluidsoverlast naar de omgeving. Inpandige en aanpandige gebouwen leveren soms akoestische problemen op. Richt u een horecabedrijf op? Gaat u een bestaand horecabedrijf verbouwen? Of wijzigt de functie van restaurant naar café? De gemeente wil dat u deze wijzigingen meldt.

U gebruikt daarvoor de ‘Activiteitenbesluit internetmodule’(https://www.aimonline.nl/) en beantwoordt onder andere vragen over het muziekgeluid. De bedrijfskenmerken bepalen de geaccepteerde hoogte van het muziekgeluidsniveau. Uit dit activiteitenbesluit komt dan of een akoestisch onderzoek wenselijk of verplicht is. Wij voeren de noodzakelijk geluidmetingen op een gedegen manier uit en presenteren de resultaten in een korte en overzichtelijk rapportage. Is de situatie geluidstechnisch in orde? Dan kunt u de rapportage doorsturen naar de gemeente ter beoordeling.

Een passende oplossing

Wat nu als uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidsisolatie onvoldoende is? Door maatregelen te nemen is het vaak mogelijk de geluidsisolatie van de horecagelegenheid verder te verbeteren. Wij dragen bouwkundige aanpassingen aan om de situatie te verbeteren, zodat u een bouw- of installatiebedrijf de opdracht kan geven de werkzaamheden uit te voeren.

Wij staan u graag bij in het uitvoeren van geluidsmetingen, het opstellen van een akoestisch rapport en het meedenken met passende oplossingen.

Gerelateerde adviesdiensten

Neem contact met ons op

Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.