Adviesbureau de Haan/Actueel en kennis/Nieuws/Akoestisch onderzoek voor het Mout Bierfestival

Akoestisch onderzoek voor het Mout Bierfestival

Adviesbureau de Haan is gespecialiseerd in akoestische onderzoeken en toetsing van de resultaten aan de wetgeving. Zo checkte collega Dennis Sanders het geluidsniveau en wetgeving van het aankomende, langverwachte Mout Bierfestival deze zomer. Het grootste speciaalbierterras van de stad met foodtrucks en muziek. 

Beeld: IWBI

 

Het Mout Bierfestival zat verlegen om een evenementenvergunning. Ons uitgevoerde akoestisch onderzoek toonde aan dat het Mout Bierfestival in het Zuiderpark in ’s-Hertogenbosch niet kan voldoen aan de evenementeisen van de gemeente. Dit evenement gaat nu worden georganiseerd in het Wilhelminapark in Utrecht. Deze locatie voldoet aan de evenementeneisen en is daarom beter geschikt voor het Mout Bierfestival dat nu voor 13-15 augustus 2021 gepland staat!

Festivals en buitenactiviteiten

Dennis en de organisatoren van het Mout bierfestival kennen elkaar al langer. Diede van Overbeek en Tinus Weijkamp werken al meer dan 10 jaar met horecagelegenheden en evenementen. Op het NYMA-terrein in Nijmegen organiseren zij vaak festivals en andere buitenactiviteiten.

Het kantoor van deze ondernemers staat bij de Vasim, naast het NYMA-terrein. Toen zij daar de Achtertuin, een pop-up horecazaak, wilden plaatsen, wisten zij dat zij rekening moesten houden met geluid. Nu is Adviesbureau de Haan vaak de eerste die gebeld wordt als het gaat om horeca- en evenementengeluidsonderzoeken op het NYMA-terrein. Hetzelfde gold namelijk voor Paul Dirks, winnaar van de wedstrijd voor het meest creatieve idee voor een gelegenheid op het NYMA-terrein. Paul is nu eigenaar van de Strandbar – Stek, met een pop-up podium. Adviesbureau de Haan onderzocht deze nieuwe zaken en de wetgeving die daarbij kwam kijken.

Contact

Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.