Adviesbureau de Haan/Actueel en kennis/Nieuws/Het geluid van de nieuwste sportrage: Pickleball

Het geluid van de nieuwste sportrage: Pickleball

Naast het al bekende Padel, is er nu ook Pickleball. Deze sporten lijken op het eerste gezicht misschien op elkaar, maar zijn toch aardig verschillend. Wat ze wel met elkaar gemeen hebben is dat het spelen ervan geluid produceert. Bij adviesbureau de Haan signaleren en onderzoeken wij deze nieuwe rage en geven graag advies bij de wens om een Pickle- of Padelbaan aan te leggen.

Niet zomaar vergelijkbaar

Omdat er bij Pickleball andere materialen worden gebruikt dan bijvoorbeeld bij tennis of padel, kunnen we niet zomaar aannemen dat het geluid en de eventuele hinder hetzelfde is. De materiaalkeuze van paddle (‘racket’) en ballen heeft invloed op het omgevingsgeluid. Het is belangrijk dit geluid te onderzoeken bij zowel bestaande als nieuw te bouwen banen. Zo weten we of en hoeveel overlast het spelen van Pickleball daadwerkelijk oplevert.

Overlast voorkomen of oplossen

De makkelijkste manier om geluidsoverlast te voorkomen, is de baan binnen te realiseren. Voor buitenbanen is het verstandig de baan zo ver mogelijk van bebouwing te plaatsen. Dit is niet altijd een optie, omdat tennisverenigingen hun aanbod graag op de bestaande (buiten)banen willen uitbreiden met Pickleball. Het kiezen van bepaalde uren om Pickleball toe te staan kan ook een praktische oplossing zijn om overlast te verminderen. Zo bereik je vaak met luisteren en kleine stappen meer dan met alleen cijfers, en gaan we voor een oplossing waar alle betrokkenen tevreden mee zijn.

Wij voeren de benodigde metingen en onderzoeken graag voor u uit, zodat naast Padel, ook Pickleball Nederland kan veroveren.

Contact

Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.