Adviesbureau de Haan/Ruimtelijke ordening

Ruimtelijke ordening

Milieuthema’s in kaart

Voor grote en kleine gebiedsontwikkelingen is het belangrijk de kwaliteit van de ruimtelijke ordening en de effecten van plannen in kaart te brengen. Belangrijke milieuthema’s daarbij zijn geluid, luchtkwaliteit, geur, gevaar (externe veiligheid) en stikstofdepositie. Adviesbureau de Haan richt zich op het in kaart brengen van deze effecten.

Het creëren van nieuwe mogelijkheden voor woningbouw (nieuwe woonwijk), een bedrijventerrein ontwikkelen of een nieuwe weg aanleggen. Maar ook het herbestemmen van een bedrijfswoning tot burgerwoning of plattelandswoning, het omzetten van een lokale bedrijfsbestemming voor andere bedrijfsactiviteiten of bijvoorbeeld het uitbreiden van een bouwblok om een bestaand pand te kunnen vergroten.

Om ontwikkelingen mogelijk te maken, moeten de effecten op omliggende woningen, bedrijven of natuur nader worden onderzocht. Alleen zo kan de gemeente of provincie een onderbouwd besluit nemen voor een gebiedsontwikkeling. Het woon- en leefklimaat in de omgeving moet gerespecteerd worden, maar ook de rechten van bestaande bedrijven en de kwaliteit van beschermde natuur (Natura 2000-gebieden).

 

Milieu-aspecten integraal in kaart

Wij brengen de milieu-effecten van uw plannen integraal in kaart en geven aan wat de maximale mogelijkheden zijn. Het voordeel is ook dat de onderzoeken op elkaar zijn afgestemd. Bij knelpunten komen wij tot pragmatische en innovatieve oplossingen die werkbaar en haalbaar zijn.

Door ons vroegtijdig in de planvorming te betrekken kunnen wij al snel aangeven wat de mogelijkheden zijn en waar eventuele knelpunten zitten. Hiermee kunnen de plannen tijdig worden bijgesteld en onnodige kosten worden voorkomen. Zo maken we samen uw plan tot een succes, met oog voor de leefomgeving.

 

Neem contact met ons op

Wanneer u op aanmelden drukt, gaat u akkoord met onze privacy policy.