Akoestisch onderzoek voor NYMA Live Nijmegen

De culturele instellingen in Nijmegen werken aan een coronaproof (muziek)podium op het Nyma-terrein, NYMA Live. Een grote tent moet minimaal een half jaar lang optredens met meer publiek mogelijk maken. Voor de vergunningsaanvraag van NYMA Live doet Adviesbureau de Haan B.V. geluidsonderzoek naar de mogelijke locatie.

Evenementengeluid

NYMA Live moet op het voormalige Nijmeegse industrieterrein hoofdzakelijk een muzikale invulling krijgen met cabaretvoorstellingen en optreden van populaire bands. De mensen die in de buurt wonen moeten daar zo min mogelijk hinder van ondervinden. Vanwege onze ervaring met evenementengeluid vroegen de initiatiefnemers Adviesbureau de Haan B.V. om geluidsonderzoek te doen en te adviseren over oplossingen.

Om een succesvolle vergunningsaanvraag te kunnen doen, adviseerden we de techniek voor het geluid zo te richten dat de omgeving zo min mogelijk last heeft. Door in de tent moderne luidsprekertechnieken toe te passen en geluidsabsorptie aan te brengen in de vorm van vloerbedekking en zogenaamde baffles, kan de geluidsuitstraling zoveel mogelijk beperkt worden.

De plannen zijn erop gericht om NYMA Live op 1 december 2020 te lanceren. Tot en met mei 2021 moet het coronaproof podium dagelijks gebruik worden voor culturele activiteiten.