Al 25 jaar worden wij blij van de mensen achter de opdrachten

Al 25 jaar worden wij blij van de mensen achter de opdrachten

Start

Vanaf 1990 zette Henk de Haan zich al in voor akoestiek en geluid bij moederbedrijf DGMR. In 1995 zegde hij zijn baan op als projectleider om met zijn partner Virgini Senden wat meer van de wereld te zien. Eenmaal terug in Nederland ging Henk de uitdaging aan om te ondernemen: de geboorte van Adviesbureau de Haan in 1996. Klanten werden gevonden via milieudiensten en de intensieve veehouderij bood kansen. Banden in de Rotterdamse haven werden aangehaald. En, zoals een echte start-up dat doet, allemaal vanuit een slaapkamertje. Virgini schoot hem te hulp nadat de eerste opdrachten binnenstroomden en ontwikkelde zich snel tot een gerespecteerde akoesticus.

Eerste jaren

Een klein, kersvers adviesbureau tussen de grotere, gevestigde bureaus in de markt. MKB-bedrijven wilden graag in zee met een kleiner bureau vanwege het directe contact met experts en de korte communicatie lijnen. Al snel bouwde Adviesbureau de Haan een sterke naam vanwege de goede kwaliteit, de oplossingsgerichtheid en kennis. De opdrachtgevers varieerden van lokale bedrijven tot gemeentes en milieudiensten. De Haan was enthousiast over elk project, klein of groot. Naast de focus op akoestische onderzoeken, namen ze daardoor net zo graag andere opdrachten aan, zoals milieu- en WVO-vergunningen, detacheringswerk en bouwakoestiek. Het contact met de persoon achter de opdracht was, en is van groot belang voor Adviesbureau de Haan.

Ons team

Henk en Virgini hadden altijd een team met minder dan 10 mensen. Nieuwe medewerkers hadden vaak nog geen ervaring met akoestiek, wat betekende dat er veel intern opgeleid zijn. Voor velen werd het hun passie; ze zijn nog steeds werkzaam in de akoestiek. Door de grote variatie in opdrachten, waaronder industrielawaai, zonebeheer, bouwakoestiek en sanering, kon iedere collega ontdekken wat bij hem of haar paste. Het klantcontact, de metingen en het advies waren de verantwoordelijkheid van één persoon. Deze breedte bracht de werknemers van Adviesbureau De Haan veel ervaring, kennis, maar ook werkplezier. Werken in een klein team leidde ook tot een hechte relatie onder de collega’s. Samen lunchen en andere activiteiten was dan ook niet meer weg te denken.

Loslaten

Na 10 jaar emigreerden Henk en Virgini naar Canada. Adviesbureau de Haan werd verkocht aan DGMR, een relatie waarin ze vertrouwen hadden en waarmee nog steeds banden worden onderhouden. Zij konden trots afscheid nemen van een bureau met goede werknemers, externe relaties en opgebouwde kennis.

Toekomst

Juweeltjes in opdrachten vind je vaak in het contact met de mensen, volgens Henk. Daarnaast was het altijd belangrijk dat alle collega’s bloeiden en kansen kregen om zich te ontwikkelen. Dankzij de visie om de menselijke maat voorop te stellen, in klantcontact, maar ook in hun eigen team, heeft Adviesbureau de Haan nu nog steeds diezelfde passie voor mensen.

Vraag elke huidige collega van Adviesbureau de Haan waar zij warm van worden en wat het belangrijkste is voor hen, en je krijgt dit antwoord:
Het directe contact en de korte lijntjes met de opdrachtgevers.